Voorbereiding: 15 minuten | Totale bereidingstijd: 50 minuten | 6 personen

Deze heerlijke pasta kan NIET mislukken! Een echte klassieker, de kinderen likken hun vingers hier bij af. Maak de saus een dag van te voren voor nog een intensere smaak. Traditionele saus zoals in Italië.

 • Boodschappenlijst
  Voor de gehaktballetjes:
  500 g rundergehakt
  1 ei
  2 el Parmezaanse kaas, van het stuk geraspt
  1 teen knoflook, uit de knoflookpers
  2 tl gedroogde oregano
  3 el paneermeel
  Zwarte peper uit de molen naar smaak
  Runderbouillonpoeder naar smaak

  Voor de Tomatensaus:
  1 ui
  1 teen knoflook
  2 tl gedroogde oregano
  3 el olijfolie
  5 dl tomato passata (gezeefde tomaten)
  Snufje suiker
  Zwarte peper uit de molen naar smaak
  Runderbouillonpoeder naar smaak
  2 dl volle melk

Bereiding balletjes:

Doe gewoon alles in een grote kom, kneed het zaakje met je handen door elkaar en vorm er kleine gehaktballetjes van. Leg ze op borden en zet deze in de koelkast als je ze klaar hebt (half uurtje werk).

Bereiding saus:

Hak de ui, knoflook en oregano samen met de olijfolie in het hakbakje van de staafmixer tot pulp. Verhit het mengsel ongeveer 10 min. op matig vuur. Laat het mengsel geen kleur krijgen, alleen zacht worden.

Doe er de gezeefde tomaten bij en 2,5 dl koud water. Voeg het snufje suiker, bouillonpoeder en peper toe en laat de saus ongeveer 10 min. sudderen. De saus lijkt op dit moment dun, maar maak je geen zorgen, want hij wordt zo dadelijk dik.

Roer de melk erdoor en laat de gehaktballetjes er een voor een invallen. Roer niet eerder dan dat de gehaktballetjes hun roze kleur verloren hebben, anders roer je ze stuk. Laat saus en balletjes ongeveer 20 min. sudderen, met het deksel schuin op de pan. Controleer aan het eind van de kooktijd of er nog bouillonpoeder of peper bij moet.