Voorbereiding: 10 minuten | Totale bereidingstijd: 40 minuten | 6-8 personen

Deze kruimeltaart is in een handomdraai gemaakt. Heerlijk voor na een winterse wandeling met een kop warme chocolademelk. De appels op zichzelf zijn al heerlijk, dus probeer om deze niet op te eten voordat je ze toevoegt aan het taart beslag! De appels kan je ook ongeschild verwerken. Serveer de kruimeltaart direct nadat deze gebakken is of laat hem iets afkoelen!

3 kleine bakvormpjes of 1 grote taartvorm
* Bak je een grote taart verleng de baktijd dan met 10 minuten

  • Boodschappenlijst
    6 eieren
    240 ml amandel melk
    3 el kokos melk
    2 tl vanille extract
    2 tl donkere ahorn siroop
    96g amandel meel
    ½ tl bakpoeder
    ½ tl gemalen nootmuskaat
    Voor de appels
    2 appels, zonder klokhuis en in blokjes
    2 el kokos olie
    3 el honing
    1 tl kaneel
    ½ tl gemalen nootmuskaat
    Het sap van ½ citroen
    Extra kokos olie voor het insmeren van de taartvormpjes

    Garnering: gehakte walnoten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 215°C

Mix de eieren, melk, kokos olie, vanille en ahorn siroop door elkaar in een middelgrote kom. Mix in een andere kom het kokos meel, de nootmuskaat en het bakpoeder. Voeg de natte en droge ingrediënten samen en mix deze goed door elkaar en zet dit apart.

Verhit de kokos olie in een kleine sauspan op middelhoog vuur. Doe de honing erbij en meng het goed door elkaar. Voeg dan de kaneel, de nootmuskaat en het citroensap toe. Roer het geheel goed door elkaar. Zet het vuur uit.

Zet de taartvormpjes op een rij. Verdeel de appels over de taartvormpjes en giet het beslag erover.

Bak in een voorverwarmde oven de taartjes zo’n 25–30 minuten, totdat de kruimeltaartjes gaar zijn. Besprenkel de taart met stukjes geroosterde walnoten. Serveer warm of koud. Lekker met zure room of een schep Griekse yoghurt.